Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 mai 2012

Din seria “Aliat sau adversar?” Trackstick PRO



.


Trackstick PRO - inregistrator traseu GPS cu alimemtare permanenta

Trackstick Pro este special conceput  pentru plasare si utilizare pe autovehicule, camioane, barci, TIR-uri, containere  datorita dimensiunilor mici (9 x 4 x 1.3 cm) si datorita faptului ca poate fi conectat la o sursa de curent continuu.
Tot ce trebuie sa faceti este sa conectati TRACKSTICK-ul PRO la o sursa de curent si va inregistra timp de 2 saptamani toate locatiile.
Produs de calitate superioara conceput si fabricat in California.
Este de asemenea foarte simplu de folosit. Descarcati si instalati (gratuit) programul special care vine cu produsul, plasati Trackstick-ul PRO pe autovehiculul dorit, iar dupa ce il recuperati , il conectati la calculator si aveti inregistrarea intregului traseu parcurs de autovehicul.

Trackstick-ul PRO genereaza traseul pe baza locatiilor GPS pe care le inregistreaza la fiecare 5 secunde, avand cea mai mare precizie dintre toate localizatoarele GPS  (o eroare de maxim 2,5m). Informatia pe care o furnizeaza Trackstick-ul include: timpul, data, locatia, viteza, directia, altitudinea si temperatura in fiecare punct inregistrat.  Traseul pe care il parcurge dispozitivul poate fi ilustrat ca o linie rosie clara , pe hartile 3D facute de satelit , folosind cele mai noi tehnologii din domeniul hartilor GPS  - programe ca Google Earth , Google Maps, MapQuest etc, pe care le puteti descarca gratuit de pe internet sau direct de pe site-ul nostru.

Trackstick-ul  PRO foloseste 24 de sateliti GPS pentru a-si determina pozitia oriunde pe Pamant. Un receiver GPS imbunatatit face Trackstickul PRO mai sensibil decat oricare alt localizator GPS, iar  antena GPS interna de 360 grade face ca, oriunde ar fi pozitionat, trackstickul sa aiba mereu semnal.

Aveti posibilitatea de a contoriza cu usurinta combustibilul folosit de un camion sau o masina datorita faptului ca dumneavoastra aveti posibilitatea de a vedea pe calculator/laptop intregul traseu parcurs de acesta, inclusiv stationarile facute datorita faptului ca dumneavoastra puteti vedea chiar si distanta traseului in KM sau Mile.

Trackstick PRO are capacitatea de a memora trasee pana la 15 zile.

Atasati-l in bordul unui autovehicul, pe un camion sau pe orice obiect care va ofera posibilitatea de a-l alimenta la curent continuu pentru a monitoriza si afla exact pe unde a mers si ce a facut, fara absolut nici un cost suplimentar.



Particularitati

Inregistrare, stocare si redare pe PC a traseului - este mic si usor de folosit
Dimensiuni

Lungime: 9 cm, latime: 4 cm grosime: 1.3 cm
Conectare PC

USB 2.0
Sursa Alimentare

NON STOP conectat la o sursa de curent continuu 5-24V
Autonomie

NON-STOP pana la umplerea memoriei
Greutate

46 g
Numar de sateliti captati

24 max, antena interna 360° (prinde semnal din orice orientare)
Platforma Software

Inclus gratuit cu produsul, gratuit, compatibil cu Google™
Earth, Microsoft™ Live, MapQuest™
Captare semnal la rece

52 secunde (max)
Acuratete pozitie

2.5 metri -cea mai buna dintre dispozitivele GPS
Temperatura de functionare

-30° - 80° C (-22° to 176° F)
Memorie stocare date GPS

interna 4MB flash - de ajuns pentru 2 luni de inregistrari
Compatibil cu

Win XP, Win Vista, Win 7
Pachetul Contine

1. Inregistrator GPS Trackstick PRO
2. Suport
3. Manual de utilizare
4. Certificat de garantie si factura
5. Adaptor alimentare bricheta masinii
6. Cablu special conectare la 5-24V



.

marți, 22 mai 2012

DICTIONAR EXPLICATIV SPECIFIC SERVICIILOR DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE



.

COMSEC (Communications Security) → termen ce desemnează ansamblul de măsuri luate pentru a asigura securitatea transmisiilor, împiedicând persoanele neautorizate să obţină informaţii prin interceptarea transmisiilor, precum şi pentru a garanta eficacitatea acestor transmisii.


COMUNICAREA   DE  INFORMAŢII  FALSE - Art. 278 C.p. → comunicarea sau răspândirea, cu ştiinţă, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori  de documente falsificate, dacă fapta este de natură să aducă atingere securităţii naţionale sau relaţiilor internaţionale ale României ori ale unui stat aliat, se pedepseşte cu închisoarea strictă de la un an la 5 ani.







COMUNITATEA NAŢIONALĂ DE INFORMAŢII → reprezintă reţeaua funcţională a autorităţilor informative din sistemul securităţii naţionale.
 Comunitatea Naţională de Informaţii are rolul de a planifica la nivel strategic activitatea autorităţilor informative în scopul integrării şi valorificării produselor informaţionale ale acestora în estimări informative de nivel naţional, potrivit necesităţilor de fundamentare, elaborare, susţinere şi promovare a strategiilor şi politicilor de securitate naţională.


CONFIDENŢIALITATE  calitate a datelor / informaţiilor dobândite prin eliminarea posibilităţilor accesului neautorizat la acestea.

CONLUCRAREA → defineşte modalităţile concrete de organizare şi desfăşurare de către personal sau compartimente specializate, în raport de competenţe, în beneficiul serviciului de informaţii sau structurii departamentale de care aparţin, a unor acţiuni specifice limitate în timp şi spaţiu, care vizează obţinerea, verificarea şi valorificarea informaţiilor şi produselor informaţionale cu relevanţă operativă.

.

7 metode prin care telefonul tău poate fi ascultat



.
7 metode prin care telefonul tău poate fi ascultat

Preluare neverificata, de pe internet

Dacă toţi teoriştii ar şti cât de uşor sunt interceptaţi (da, chiar şi cu bateria scoasă), n-ar mai vorbi la telefon. Atunci, antiteroristii ar trebui să-i prindă folosind alte modalitati sau să-şi caute de lucru in alte parti. Sau să le asculte doar pe gospodine. Ori pe ei insisi!

Răsturnare de situaţie spectaculoasă în scandalul Blackberry! După ce arabii şi indienii au vrut să le interzică pentru că ar fi prea sigure, germanii renunţă la ele la nivel înalt pentru că le cred prea vulnerabile.

Povestea pe scurt: Emiratele Arabe Unite, apoi Arabia Saudită, apoi India au anunţat că vor suspenda serviciile de mesagerie ale telefoanelor Blackberry, pe motiv că o parte dintre mesaje sunt criptate, trimise direct prin serverele producătorului din Canada, şi din cauza asta statul nu le poate intercepta.
Scandalul a dezvăluit că Blackberry este singurul echipament distribuit pe scară largă care le face probleme celor care vor să tragă cu urechea. Însă a ridicat şi o mulţime de întrebări noi. De exemplu, de ce China şi Rusia nu par să aibă o problemă cu aşa o jucărie şi de ce guvernul SUA sare în apărarea dreptului la discreţie. Un răspuns pare să îl sugereze reacţia Germaniei, care le-a interzis miniştrilor să mai folosească Blackberry din cauza riscurilor “dramatice” de a fi victimele unor atacuri cibernetice. Încă un mit spulberat din faşă.

 Însă morala rămâne: aproape toate convorbirile la telefon sau în apropierea telefonului pot fi ascultate, dar cu cât soluția de securitate este mai avansată, cu atât sunt mai mici șansele ca cei care o pot intercepta să fie interesaţi de convorbirile tale. In plus,  mesajele text le dau mai multe bătăi celor care interceptează decât cele vocale.

Cum poţi fi interceptat şi cum să te fereşti:

În primul rând, ţine cont de posibila “ascultare ambientală”, adică cu microfoane direcţionale sau ascunse în apropiere, caz în care nici măcar nu mai e nevoie de teleon. Dacă totuşi e nevoie de telefon…

1. Metoda cea mai accesibilă “publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care şi-l permite aproape orice agenţie de detectivi sau divizie judeţeană de doişiunsfert. Însă se aplică doar pentru standardul GSM, care foloseşte o criptare uşoară. În cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibilă. Concluzia: Dacă ai opţiunea asta, foloseşte telefonul exclusiv pe modul 3G.

2. Criptarea nu mai face două parale atunci când eşti ascultat din centrală, operaţiune care se face – de regulă – cu mandat de interceptare. Tot de regulă, beneficiarii sunt în acest caz agenţiile guvernamentale. Poţi ocoli această metodă de interceptare cu ajutorul mai multor soluţii proprii de criptare.
a) soluţia ieftină şi simplă: apeluri VoIP (prin Skype, Gizmo5 etc.) de pe un smartphone. Însă metodele de decriptare pentru rețelele standard nu par a mai fi un secret, pentru serviciile guvernamentale cel puţin.
b) soluţia ieftină şi complicată: programul zfone (www.zfoneproject.com) instalat tot pe un telefon deştept şi folosit exclusiv pentru apeluri VoIP. În cazul acesta, protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discuţie. Singura condiţie este ca ambii să aibă programul instralat.
c) soluţia scumpă şi simplă: un telefon criptat (exemple: www.cryptophone.de,www.privatewave.com, www.caspertech.com, www.gold-lock.com,www.totallysecurecommunication.com, www.tl2000.pl). Şi în acest caz, ambii interlocutori trebuie să aibă telefoane similare. Avantajul este că furnizorii rezolvă şi alte găuri de securitate.
Ce, credeai că s-au terminat? Nici vorbă. Aproape oricare telefon, deştept sau nu, poate fi programat de la distanţă (de operator sau chiar de rău-voitori) să transmită conţinutul convorbirii pe un canal paralel. Criptarea nu mai contează, de vreme ce ea este valabilă pentru canalul principal. Şi da, poţi fi ascultat chiar şi când nu vorbeşti la telefon.

3. În cazul smartphone-ului este cel mai uşor, dacă cel care vrea să te asculte îşi instalează un program special pe telefon (să-i zicem virus) fără ştirea ta. Soluţia este să ţii închise infrarosiile, bluetooth sau wifi.

4. Chiar dacă telefonul este mai puţin deştept, metoda rămâne disponibilă pentru experţi. Protocolul numit “roving bug” presupune că un semnal de la distanţă ordonă deschiderea microfonului.

5. Dacă interceptorul are puţin noroc şi echipamentul potrivit, nu-i trebuie atâtea complicaţii. Unele telefoane transformă vocea şi în semnale reziduale pe care le aruncă pe distanţe scurte în jurul benzii de 2 MHz (faţă de 900 MHz, frecvenţa GSM). Metoda este similară dar mai eficientă decât cea de la punctul 1, pentru că semnalul este tot timpul analogic.

Chiar şi cu bateria scoasă, “inamicul ascultă”. Are nu o metodă, ci două:

6. Dacă are acces fizic la telefonul tău, îşi poate plasa un microfon independent. Cel mai uşor este să îl integreze într-o altă baterie, de unde să aibă şi sursă practic nelimitată de curent. Soluţia evidentă este să nu laşi niciodată telefonul la îndemâna altcuiva.

7. Însă chiar şi dacă arunci bateria cu totul poţi fi ascultat. Ştiu că deja nu-ţi vine să crezi. Nici americanilor nu le-a venit să creadă că ambasadorul lor în Rusia a fost ascultat timp de şapte ani cu ajutorul unui dispozitiv atât de simplu încât nimeni nu credea că poate exista. “Chestia“, care nu avea nevoie de o sursă de curent, fusese inventată de savantul rus Lev Termen şi stă la baza tehnologiei RFID de azi.

Pe scurt, dacă microfonul telefonului tău este bombardat cu microunde de o anumită frecvenţă el va rezona inclusiv modulaţiile de voce pe care le percepe. Deci, cel mai sigur este să nu ai telefonul lângă tine când pui la cale vreo lovitură de stat.
(spyology.myforum.ro)
.

luni, 21 mai 2012

Micul spion din buzunar. 8


.


Cum ne dam seama ca telefonul ne este spionat?

Asa cum am mai spus, nu avem nicio sansa sa-i descoperim pe cei care ne spioneaza legal. Exista totusi cateva semne care tradeaza mai ales spionarea ambientala prin telefonul mobil:

- acumulatorul telefonului se descarca foarte repede. In timp ce suntem interceptati ambiental, telefonul se comporta ca si cum l-am folosi intr-o convorbire;
- telefonul se incalzeste – daca nu ati folosit telefonul si el este cald, inseamna ca a fost totusi "activ";
- telefonul isi pierde brusc semnalul, de fapt noi avem senzatia ca interlocutorul cu care purtam o discutie tace pret de o secunda.
- verificand atent facturile detaliate – daca regasim un trafic de date foarte mare sau apeluri frecvente spre un anumit numar (asa cum apare in cazul convorbirilor in sistemul call-conference), este indicat sa resetam telefonul. Singurul soft care nu lasa "urme" in factura detaliata este softul creat doar pentru ascultarea ambientala.

Nu trebuie neglijat nici faptul ca telefonul furnizeaza date despre noi si dupa ce nu-l mai folosim. Asadar, atentie ce facem cu telefonul vechi si mare atentie sa nu ni-l fure cineva. Cu o aparatura specializata in data recovery, oricine poate extrage din telefon informatii inimaginabile. De exemplu, un iPhone de 16 GB furnizeaza toate informatiile din ultimii doi ani de folosinta: registru apeluri, fotografii, SMS-uri, navigare pe Internet, locatii GPS, istoricul cartelelor SIM, contacte etc. Aici includem atat datele existente, cat si cele sterse sau transferate. (sfarsit)

.

DIN SERIA “DUPA PESTE 20 DE ANI”. LOVITURA DE STAT DIN 1989, VAZUTA DE LA VARFUL SECURITATII. 2

.



Securitatea Ungariei (AVO) antrena forte de gherila urbana pentru a le folosi in Romania
Organizatia “Romania Libera”, creata in septembrie 1987 de Brigada “Romania” a Securitatii Republicii Populare Ungaria, in numele unui comitet condus de economistul Marin Rosca, plecat din Timisoara, a fost de factura mediocra sub toate aspectele, fiind manipulata de “Forumul Democrat Maghiar”. Constienti ca “Ardealul nu poate fi obtinut fara romani”, revizionistii unguri au cautat dintotdeauna sa-si atraga sprijinul cel putin al unei parti a populatiei majoritare, iar organizatia “Romania Libera” de la Budapesta trebuia sa devina expresia acelui sprijin.
Fara a sesiza capcana neorevizionistilor unguri, lideri ai “Uniunii Mondiale a Romanilor Liberi” – indeosebi Doru Novacovici si Sandu Pobereznic, poate determinati si de cei sub ale caror auspicii a aparut UMRL – au acceptat sa patroneze organizatia “Romania Libera” impreuna cu oficiali de la Budapesta, intre care Imre Pozsgai, unul dintre autorii “revolutiei de palat” care la inceputul anului 1988 l-a dislocat de Janos Kadar si pentru scurta vreme s-a aflat in echipa conducatoare, inlocuita la randul ei de Karoly Grosz.
La 8 iulie are loc la Bucuresti intalnirea la nivel inalt a statelor membre ale Tratatului de la Varsovia, prilej cu care, intr-o intrevedere bilaterala, facilitata de Gorbaciov, conducerea ungara – Nyeres Reszo, Nemeth Miklos si Gyula Horn – sustine ca Transilvania nu apartine Romaniei si ameninta ca va internationaliza problema maghiarilor din Romania.
Anterior, in decembrie 1988, conducerea duala iugoslava – Loncear si Dizdarevici – l-a iritat pe Ceausescu punand in discutie problema Banatului. In august 1989, agenti de informatii ai Departamentului Securitatii Statului, infiltrati in cantonamentele speciale paramilitare din Ungaria, raporteaza primele date in legatura cu pregatirea unor formatiuni de lupta (gherila urbana) ale caror misiuni erau sa actioneze in Romania pentru crearea pretextelor unor evenimente in consens cu evolutiile din Polonia si Ungaria, iar ulterior si din Cehoslovacia, RD Germana si Bulgaria, convenite, pe de o parte, de Mihail Sergheevici Gorbaciov si George Herbert Bush si, pe de alta parte, de François Mitterrand si Helmuth Kohl, avand si binecuvantarea Sanctitatii Sale, Ioan Paul al II-lea, Pontiful Vaticanului.Organizatia Romania Libera si UMRL au fost paravanul sub care AVO (acronimul Securitatii RP Ungara) au organizat formatiuni paramilitare pe care le-au instruit in tabara (cazarma militara) de la Bicske pentru “actiuni viitoare de gherila urbana in Romania”. Instructorii erau unguri originari din Romania, dar acestia actionau doar ca intermediari ai unor servicii speciale. Noul conducator al Romaniei Libere si al grupului instruit, de cca. 400 de membri, era tehnicianul petrochimist Manea Gheorghe, iar din partea UMRL asista Sandu Pobereznic.
Subzistenta grupului era asigurata de organizatii revizioniste maghiare, de UMRL si de inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati, care avea deja un birou in Ungaria.
In subsolul cazarmii de la Bicske se tiparea o parte din materialele de propaganda pentru a fi trimise in Romania cu scopul de a se determina aparitia unor nuclee interne ale organizatiei Romania Libera. O alta parte a materialelor de diversiune propagandistica era pregatita in tipografiile Partidului Muncitoresc Socialist Ungar si ale AVO (Securitatea de Stat a Ungariei) si difuzata de aceasta din urma.
Pe cale de consecinta a celor relevate, agenti curieri ai miscarilor “solidarnosc” din Polonia, “forumurilor civice” din Ungaria, Cehoslovacia si RD Germana sunt interceptati si anchetati, in plenitudinea indeplinirii misiunilor de racolare si fixare a sarcinilor ce reveneau “revolutionarilor alesi pentru provocarea surprizelor strategice (politice) planificate”. Ei aveau sa recunoasca cine sunt, de unde au venit si cu ce scop, precum si gradul de indeplinire a misiunilor. Mai putine detalii insa privind elementele operationale – consemne, parole, sisteme secrete de comunicare prin care urma sa se realizeze mobilizarea persoanelor care urmau sa-si asume riscurile provocarii si conducerii (dirijarii ) evenimentelor amorsate.
In toamna anului 1989, emisarii realizasera contacte si constituisera puncte de sprijin in Alba Iulia, Arad, Brasov, Bucuresti, Caransebes, Cisnadie, Cluj, Constanta, Craiova, Cugir, Iasi, Lugoj, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Targu Mures, Timisoara… (ordinea este cea alfabetica, dar lista nu este completa).
Se impune o mentiune. Contactele au fost mult mai numeroase decat punctele de sprijin efectiv create, ele avand ca scop si punerea Securitatii romane pe piste false. Ipotetic, fiecare contact trebuia sa treaca printr-un filtru, pana a se stabili ca este o deruta. Amestecul premeditat al contactelor intamplatoare cu cele de creare a punctelor de sprijin a fost o tactica prin care s-a ingreunat identificarea si controlul acestora din urma.
Fiecare emisar actiona “multiplu de zece”, iar fiecare nou membru cauta alti zece. In Bucuresti s-au vizat recrutari, inclusiv din randurile elevilor de liceu, cu care se realizau intalniri de instruire in parcuri. “Instructorii” erau persoane recent revenite in tara. Unii parinti ingrijorati s-au adresat Biroului de Informatii, Sesizari si Reclamatii al Ministerului de Interne.
In zilele de foc din decembrie 1989 am avut confirmarea deplina a misiunilor acelor emisari. Cele mai multe orase-tinta ale curieratului lor au fost cuprinse in dupa-amiaza zilei de 22 decembrie de furia unor revolte, aparent ilogice, in care, initial, interlopi periculosi, terorizand unitatile de Securitate si Militie (din inalt ordin subordonate comandamentelor judetene militare de aparare, urmare a starii exceptionale instituite), s-au transformat ad hoc in “revolutionari profesionisti”.
In seara zilei de 21 decembrie, generalul Vlad, fiind chemat in sediul Comitetului Central, a asigurat preluarea rapoartelor operative telefonice ale sefilor unitatilor judetene (municipale si orasenesti, unde existau structuri locale) ale DSS, transmise la cabinetul sefului departamentului. Invariabil, la apelurile “Suntem atacati, ne dau foc, ce facem?”, raspunsul era standard: “Solicitati sprijin comandamentului judetean de aparare!”. seful Securitatii judetului Sibiu, locotenent-colonelul inginer Theodor Petrisor, primind aceasta solutie, mi-a spus sa astept un moment si sa ascult. A deschis probabil fereastra si a orientat receptorul telefonului spre exterior. Am auzit un tir infernal, suieraturi si rapait de gloante cum numai in filmele de razboi auzisem. “Cine trage?”, l-am intrebat. “Cei la care ne trimiteti sa ne apere!”, a fost raspunsul.
In sinteza, cand generalul Vlad a cerut sa fie informat despre situatia din tara, i-am raportat ca pe linia Timisoara – Resita – Caransebes – Alba Iulia (Cugir) – Sibiu – Brasov, Banatul si Transilvania sunt incercuite de focarele unor violente extreme ale caror tinte erau sedii ale Securitatii si Militiei, unele fiind atacate, incendiate, cu evidenta intentie ca ocupantii lor sa fie arsi de vii. Am mai mentionat ca, asa cum se prezinta situatia, Banatul si Transilvania par a fi izolate de restul tarii si i-am prezentat succint ce s-a comunicat din fiecare judet. S-a interesat daca sunt probleme la Targu-Mures, in Harghita si Covasna. Acolo insa era o momentana liniste suspecta, dar era de asteptat ca, in urmatoarele doua zile, la Odorheiul Secuiesc si in alte localitati sa se dezlantuie evenimente de un tragism cutremurator. (va urma)

.