Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 mai 2012

Micul spion din buzunar. 6

.




Softurile spy, la un clik distanta
.
Softurile spy instalate pe telefon, folosite aproape in exclusivitate de catre persoanele curioase, se pot gasi pe Internet in diverse variante - li se atribuie chiar si o tenta legala, invocandu-se diverse atributii sociale (ingrijire batrani, copii, etc.). Trebuie precizat din capul locului ca aceste softuri sunt in totalitate ilegale, indiferent de modul in care sunt utilizate. Cum sunt insa doar la un clik distanta, tentatia de a le cumpara si folosi este mare.
Pretul este cuprins intre 200 si 1.000 de dolari. Instalarea nu este automata si presupune doua etape:
- accesul la telefonul-tinta si tastarea codului *#06#. Automat telefonul-tinta va afisa codul IMEI. Cu un alt telefon vom fotografia acest cod pe care il vom trimite producatorului. Acesta va crea un soft dedicat telefonului-tinta. Nu conteaza ce cartela sau cate cartele va folosi acest telefon, deoarece atata timp cat softul este activ, acesta va spiona toate comunicatiile purtate de pe telefon. Producatorul trimite softul clientului, caruia nu-i mai ramane decat sa-l instaleze in telefonul-tinta
- instalarea softului dureaza maximum 30 de secunde si se poate face prin cablu, stick sau bluetooth - apoi telefonul este gata pregatit.

Este important de remarcat faptul ca in ambele situatii este necesar ca cineva sa aiba acces la telefonul nostru. Exista teorii care spun ca softul spy se poate instala si prin trimiterea unui SMS nevinovat pe telefonul-tinta - personal, nu am intalnit vreo persoana care sa fi vazut functionand un astfel de sistem.
In functie de "dorintele" si bugetul clientului, acest soft poate furniza urmatoarele informatii:
- inregistreaza pe memocardul telefonului toate conversatiile si SMS-urile, le arhiveaza si la anumite intervale de timp le transmite la o adresa de email prestabilita de cel care a instalat softul;
- activeaza functiile de localizare GPS ale telefonului si transmite coordonatele pe email sau prin SMS;
- activeaza aplicatia de call conference a telefonului spion, iar cand acesta va suna sau va fi sunat celui care spioneaza nu-i ramane decat sa deschida telefonul si sa asculte sau sa inregistreze conversatia. La fel se intampla si cu SMS-urile.
- activeaza o aplicatie prin care telefonul raspunde automat unui anumit numar de telefon. Cand cel care a instalat softul suna, telefonul spion se deschide automat si acesta asculta ambiental tot ce se intampla in jurul telefonului. De retinut ca ecranul telefonului nu se schimba cu absolut nimic.

Persoanele care achizitioneaza astfel de softuri sunt sotii sau sotiile care vor sa testeze fidelitatea partenerului, parintii care vor sa-si controleze copiii si, intr-o proportie destul de mare, managerii care vor sa-si verifice angajatii. De cele mai multe ori, dificultatea instalarii softului este inlocuita cu achizitionarea unui telefon nou-nout gata "echipat" cu un soft spion. Producatorii de astfel de tehnologii echipeaza cu softuri spy cele mai noi modele de telefoane si apoi le trimit clientului.
            Acesta, la randul lui, il ofera cadou angajatului suspectat, sotiei banuite de infidelitate etc. Cutia este intacta si telefonul sigilat, fiind imposibil sa-ti dai seama ca acel telefon nu este unul nou. Nici la o verificare atenta softul nu poate fi depistat. (va urma)

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu