Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 mai 2012

Micul spion din buzunar. 5


.



Cum ne aparam?

            In acest caz, exista cateva mici trucuri la care putem recurge. In primul rand, suntem atenti daca cineva ne urmareste sau daca in jurul casei, biroului, locului de intalnire stationeaza dubite sau masini de teren. In general, au geamuri negre si nu sta nimeni in ele. Mai mult, aceste masini ar trebui sa ne insoteasca pe oriunde mergem. Daca suntem atenti, le depistam rapid deoarece sunt cam aceleasi. Aceste dispozitive sunt folosite destul de frecvent de cei care fac interceptari ilegale. Tehnologia este scumpa, iar cei care achizitioneaza astfel de aparate opteaza pentru ceva mai ieftin in detrimentul calitatii, lucru care ii obliga sa stea la distanta mica fata de telefonul-tinta, nu le da posibilitatea sa schimbe usor masinile si au probleme cu decriptarea comunicatiilor interceptate.

Daca in primul caz aparatul nu are probleme cu decriptarea informatiilor interceptate, in acest caz nu toate echipamentele de interceptare au implementate toate codurile de decriptate. Reteaua GSM are la baza un cod numit A5/1, realizat in 1988, cu o cheie de criptare pe 64 biti si capacitate de criptare scazuta. Cu punerea in functiune a benzii de frecvente pentru 3G a aparut algoritmul de criptare A5/3 (Kasumi), cu o cheie de criptare pe 128 biti, mai greu de decriptat pentru echipamentele de interceptat mai vechi, dar relativ usor pentru cele noi.

Daca dispozitivul folosit la interceptare nu are capacitatea de a decripta A5/3, acesta poate activa un aparat care bruiaza frecventa 3G si telefonul se va conecta automat la retea pe frecventa GSM unde este implementat algoritmul mai slab A5/1. Asadar, daca aveti un telefon care permite setarea “3G Only network”, este indicat sa o activati. Daca telefonului ii cade brusc semnalul, este momentul sa va puneti intrebari. (va urma)

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu