Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 mai 2012

Telefonul mobil, redutabilul 007 al ultimilor ani. 4




Interceptarea activa



            Mai exista o forma de interceptare numita interceptare activa si consta in montarea unui echipament de interceptare intr-o masina.

Interceptarea activa se realizeaza cu un dispozitiv mai complicat din punct de vedere tehnic, acesta emitand si receptionand pachete de date. In mod normal, orice telefon este programat sa se conecteze la cel mai apropiat releu (BTS - Base Transceiver Station) al operatorului de telefonie, deci releul care emite cel mai puternic BTS. Echipamentul de interceptare se “prezinta” telefonului ca fiind un BTS al operatorului, producand un semnal mult mai puternic decat releul la care este conectat telefonul si, in mod automat, telefonul se conecteaza la acest BTS fals.

De acum, echipamentul de interceptare are un control total asupra tuturor datelor care sunt trimise si receptionate de telefonul-tinta, deoarece se comporta ca un intermediar intre reteaua de telefonie si terminalul mobil. Datele trebuie decodate in timp real. Acest tip de echipament poate fi depistat folosind tehnici avansate si care au costuri destul de mari.

Ca si in cazul anterior, cei care le utilizeaza sunt aceiasi: serviciile de informatii pentru situatii operative deosebite sau impostorii care fac ascultari ilegale. (va urma)

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu