Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 mai 2012

DICTIONAR EXPLICATIV SPECIFIC SERVICIILOR DE INFORMAŢII ŞI DE SECURITATE


.



COLABORATOR  persoană care lucrează pentru un anumit serviciu de informaţii al ţării sale, ocazional sau regulat, fără a avea statut de angajat.

COLABORAŢIONISM → atitudine sau politică de trădare a intereselor propriei ţări în favoarea intereselor altei ţări.

COMANDO  detaşament cu efectiv redus, constituit din oameni selecţionaţi şi instruiţi în mod special pentru acţiuni dificile şi periculoase, în condiţii speciale (subversiuni, debarcare, desant aerian, acţiuni în spatele frontului inamic etc.).
  
COMBINAŢIA → constă într-un complex de măsuri elaborate după o conceptie tactică bine conturată, ce se bazează pe particularităţile specifice fiecărui caz, prin exploatarea cu discernământ şi profesionalism a circumstanţelor, împrejurărilor şi informaţiilor existente într-un caz aflat în curs de soluţionare.

COMBINAŢIA INFORMATIVĂ  constă în eleborarea şi aplicarea unui complex diversificat de procedee şi măsuri informativ-operative, judicios concepute şi corelate, după o concepţie tactică minuţioasă, subordonate unui scop operativ prestabilit ori previzibil, în vederea rezolvării unor sarcini de natură informativă.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu