Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 februarie 2010

Cum poti posta comentarii pe acest blog



Anunt pe amatorii de comentarii la posturile de pe acest blog ca se pot conecta folosind unul din domeniile Google, Twitter, Yahoo!, AIN, Netlog sau Open ID, dand click pe una din pictogramele ce se deschid la comanda "Conectati-va!" din stanga paginii de deschidere a blogului, imediat sub "Persoane interesate".

Faceţi click pe una dintre pictogramele ce apar si va veti conecta cu contul pe care il aveti intr-unul din cele sase domenii! Succes!

duminică, 21 februarie 2010

4 functii mai putin stiute ale telefonului celular



1. Apelul de urgenta 112 este posibil peste tot in lume? Da, acest numar poate fi apelat pretutindeni, chiar si daca telefonul are tastele blocate.

2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de locul unde-ti tii cheile de rezerva?
Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa apropie cheile de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului sau cu hayonul.

3. Ti s-a descarcat mobilul?
Orice mobil are o rezerva de energie in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50% din capacitatea ei. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si acea rezerva.

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul?
Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou. Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur! Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca va schimba cartela SIM.

Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.
Deci, cum facem sa anuntam toti hotii de telefoane sa intre pe acest blog?

Detectivul si dilema. Informatia



Ce il poate aduce pe cetatean intr-o agentie de detectivi particulari? Nevoia de informatie, intr-o prima constatare! Cand se deschide usa investigatorului privat? De cele mai multe ori, atunci cand clientul doreste o informatie pe care nu i-o poate oferi niciuna dintre institutiile de stat care lucreaza cu informatii de stat, intrucat singurul lor stapan si beneficiar este statul.

De ce cauta cetateanul informatii la agentia de detectivi? El primeste zilnic atata si atata informatie, prin radio, TV, ziare si internet, la preturi de nimica sau de-a dreptul gratuit, incat greu s-ar putea crede ca el ar mai avea nevoie sa mearga la agentia de detectivi si sa plateasca pentru obtinerea unei informatii!

Boom-ul comunicational se hraneste din greu cu informatie, ea curge pe toate canalele publice si private, tapeteaza strada, vitrinele si fatadele imobilelor, ne insoteste pretutindeni, abundenta, suculenta si ademenitoare, frumos impachetata, calda, interesanta si profesional insinuata in subconstient, apropiata pana la distanta unui click!

S-ar putea crede ca datorita permanentei imersii in oceanul de informatii, cetateanul este pe deplin satisfacut informational, ca, afland tot ce a vrut sa stie nu ar mai trebui sa apeleze la detectivul particular.
Aparent, nimeni si nimic nu il poate obliga sa mai cumpere o informatie si de la detectivul particular, caci are tot ce ii trebuie! A aflat ABSOLUT totul, intr-un timp egal cu cel al unei efemere clepsidre virtuale! Intr-o clipa, a devenit detinatorul a milioane si milioane de informatii! Al tuturor informatiilor din lumea aceasta! Scrise, vorbite, filmate in 3D! Traduse din toate limbile pamantului! Daca vrea, le poate produce el insusi, poate deveni coautorul sau parintele lor printr-un singur click, este un ziarist adevarat! Le poate comenta, analiza, confirma sau desfiinta! Poate deveni un demiurg!
Minunata realitate! Superba perspectiva!

Dar, la intrebarea din primul rand, mai multe categorii de oameni au raspunsuri diferite.
Detectivii vor raspunde cu mandrie ca daca nu a trecut pragul unei agentii, cetateanul inca nu a aflat nimic!
Cei avizati in arta informatiilor vor clipi maruntel si vor spune ca adevaratele informatii nu le furnizeaza nici mass media, nici agentiile de detectivii particulari!
Ceilalti vor zice ca ei stiu tot ce se poate sti pe lumea asta si nu mai au nevoie de nimic in plus!

Detectivul si asocierea. Dilema primara


Proprietari de agentii de detectivi sau de cabinete individuale de detectivi infiintate in baza Legii 329 din 2003 exprima frecvent intrebarea – „Bine, ma inscriu in asociatia profesionala, platesc cotizatie, dar ce voi primi in schimb, pentru ca pana acum nu am auzit ca cineva sa primeasca nici macar un banal caz de disparitie de la domiciliu?”.

Cu siguranta, dincolo de faptul ca este retorica, intrebarea este si o simulare de naivitate, caci, se stie, scrierea cererii si plata contributiei reprezinta doar actele formale prin care se dobandeste calitatea de membru al asociatiei. Abia dupa ce se consuma acestea, noului membru i se deschide un univers ce ii confera drepturi si obligatii, oportunitati comunicationale si organizatorice pe care inainte nu le detinea, odata cu multe altele din sfera protectiei drepturilor de membru.

Dar, totusi, pentru ca am auzit de mai multe ori formulari precum cea de mai sus, intreb ce ofera membrilor sai structurile asociative profesionale din care fac parte avocatii, expertii judiciari, executorii judecatoresti, notarii publici, lichidatorii judiciari si altii? Front de lucru? Putin probabil! Aceasta este o afacere pe care fiecare dintre ei si-o organizeaza conform propriilor abilitati manageriale!
Mai degraba, carnetul de membru al acestor asociatii profesionale este ravnit intrucat el ofera mai intai identitate, apoi prestigiu si protectie. Ce face un notar caruia i se incalca un drept in exercitarea profesiei? Inainteaza un protest si face o sesizare la o institutie. Dar ce face Camera Notarilor Publici cand unui membru i se intampla ceva asemenator? Nici nu vreau sa ma gandesc!
Membrii acestor asociatii isi creeaza expunere publicitara pe piata de servicii, isi promoveaza afacerea in vreun fel pe site-uri de profil? Nici macar, intrucat legislatia nu le permite! Si totusi, avocatii sunt sufocati de clienti, executorii nu fac fata volumului de decizii ale instantelor de judecata, lichidatorii la fel, mai ales in perioada de recesiune economica pe care o strabatem, notarii sa nu mai vorbim! Totul fara publicitate, doar din initiativa justitiabililor!
Ce ii duce pe clienti la usa practicienilor acelor profesii? In unele cazuri - dorinta de a castiga un drept printr-o judecata, in alte cazuri - beneficiul dreptului de a intra in posesia unui bun, drept acordat de catre o instanta.

Dar detectivii particulari? Internetul abunda de reclame aferente serviciilor oferite prin intermediul acestei profesii. Site-uri mai mult sau mai putin elaborate expun servicii de gen cat se poate de diversificate. Se bucura detectivii de aceeasi notorietate? Dispun ei de aceeasi patura groasa de clientela care sa le umple holurile?
Un pesimist ar spune ca nu se suporta compararea celor doua profesii, fara sa caute si raspunsul.Un analist ar putea sa spuna ca diferenta este facuta de cadrul in care socializeaza reprezentantii celor doua profesii. De asociere sau de abtinerea de la aceasta!

marți, 16 februarie 2010

Detectivul Mannix si emotiile copilariei la Televiziunea Romana

Cine isi mai aduce aminte ca actorului Mike Connors, ramas in amintirea generatiilor din deceniile sapte si opt drept detectivul Mannix, i-a fost decernat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor de televiziune (drama)? Si ca atribuirea a survenit dupa un sir de cinci nominaizari consecutive la acelasi premiu, intre 1971 si 1975?
Cu siguranta isi amintesc de Mannix cel putin aceia care i-au urmarit, cu emotia copilariei, palpitantele aventuri alaturi de gratioasa sa secretara, Peggy.

Mike Connors a fost interpretul unei serii de peste 200 de episoade ce au cunoscut o celebritate neobisnuita in Romania anilor '70 si au adus o audienta de zile mari singurului post de televiziune din acele vremuri.

Cunoscutul actor si ulterior producator de televiziune s-a nascut in oraselul Fresno din California, in august 1925, iar acum, la varsta de 85 de ani, se ocupa cu floraritul in micuta gradina a casei sale din San Francisco.

Mannix, eroul unei copilarii frumoase

Peter Falk nu isi mai aminteste de rolul sau in Columbo

Peter Falk, la cei 81 de ani ai sai, sufera de o forma avansata a bolii Alzheimer si nu-si mai aminteste nici macar rolul care l-a facut celebru, al politistului nonconformist Columbo.

Fiica sa, Catherine, a declarat presei ca Falk nu isi mai aminteste foarte multe lucruri despre viata sa, informeaza Daily Mail.

In varsta de 38 de ani, Catherine a povestit ca mama sa vitrega, Shera, i-a interzis sa-si viziteze tatal. Ea a obtinut totusi un ordin judecatoresc pentru a-si vizita parintele timp de 30 de minute in fiecare luna.

Medicii actorului au spus ca, din pacate, Falk nu isi va mai aminti nici o vizita a fiicei sale, indiferent daca are loc la ei acasa sau in alta parte.

Catherine incearca acum sa obtina de la judecator dreptul la vizite mai dese. Avocatii sai au folosit chiar jurnalul lui "Colombo" pentru a dovedi ca relatia dintre tata si fiica a fost intotdeauna stransa.

Chiar si cu aceste probe, actuala sotie a actorului, Shera Falk, a depus marturie impotriva fiicei lui spunand ca relatia lor nu a fost niciodata una apropiata si, chiar si atunci cand a auzit ca va fi bolnav, i-a intors spatele si nu l-a ajutat.

Peter Falk a fost diagnosticat cu dementa la sfarsitul anului 2007. Boala s-a inrautatit pe parcursul anului trecut, iar anul acesta medicii sunt rezervati in privinta starii sale de sanatate.

Peter Falk a castigat patru premii Emmy pentru rolul sau in serialul politist Colombo, iar in 1959 si 1960 a fost nominalizat la premiile Oscar.

Sursa: Ziare.com

Columbo si trabucul vesnic stins

Detectivul si croitorul


Destul de intrigat de posibilitatea sa fie adevarate cele spuse intr-un comentariu de un coleg anonim ingrijorat de posibile atacuri la adresa detectivilor, marturisesc ca am inceput sa cercetez in retea si dupa cateva ore am aflat la ce se referise.
Departe de a deschide un atac mediatic la adresa detectivilor, cineva interesat intr-o cu totul alta problema daduse drumul la vale, pe un blog, unei informatii in chip de bulgare de zapada, pentru a-si intregi datele detinute si a vedea reactiile mai multor categorii de persoane. Fara a intentiona vreun atac nici la adresa acelor persoane, autorul spunea ca daca ele ar apela la serviciile specializate ale unor detectivi, si-ar da banii degeaba, caci faptele suspectate neexistand, rapoartele detectivilor vor fi zero.

De la acea lectura, agreabila de altfel, dar cu destule elemente de science-fiction, fac o usoara divagatie pe tema cererilor formulate de client catre agentia de detectivi particulari, si in context, pe tema continutului contractului de furnizare de servicii detectivistice.

Discutam despre un contract civil ce se incheie intre doua parti - clientul si agentia de detectivi, obiectul tranzactiei constituindu-l furnizarea unor servicii specifice. Singurii care raspund, in toate modurile posibile, pentru indeplinirea sau nu a clauzelor contractuale sunt cei doi semnatari. Nu pot decide nici eu, nici un alt tert ca banii au fost luati, ca serviciile au fost multumitoare sau nu.
Avocatul ia banii clientului sau contra unor servicii de reprezentare juridica, notarul pentru autentificari diverse, expertii pentru cercetarea si experizarea unor situatii, iar detectivul particular o face pentru a oferi servicii specifice profesiei sale. Inclusiv de a urmari persoane! Sau de a face security in favoarea clientului sau, in toate formele permise de lege.

Cine decide ca este slaba sau nu calitatea serviciilor de carwashing? Fireste ca doar clientul, nicidecum vreun tert. Clientul stie ce a pretins, stie cum trebuie sa arate la final masina sa si ridica sau nu obiectiuni cand plateste. Merg eu sa contest, sau altcineva? Ma indoiesc! Nu am calitatea sa o fac, nu am motive, nu am timp, dar daca ar fi sa gasesc vreo motivatie sau vreun pretext, mi-as face timp sa imi bag nasul, sa stric imaginea acelei spalatorii auto si atunci voi incepe sa vehiculez ideea ca acolo masinile nu se spala ci mai rau se murdaresc, angajatii le zgarie, pateaza tapiseriile, stropesc geamurile etc. Doar daca as avea nu stiu ce motive ascunse as face asta, altfel – nu!

Calitatea serviciilor unui detectiv este cuprinsa intre anumiti indicatori calitativi si cantitativi, care ii sunt explicati clientului, pentru ca acestia dau pretul global al contractului, iar el ii poate accepta sau nu in contractul pe care il semneaza.

In general, clientul doreste un lucru concret, care l-a adus in agentie – sa ii fie gasita ruda disparuta, sa obtina proba loialitatii unui angajat, sa stie cu exactitate ce este real si ce nu in CV-ul angajatilor sai si multe, multe altele. El vine si solicita servicii de urmarire a casieritei sale de la serviciu pana la banca si inapoi, intrucat crede ca aceasta pleaca de la firma cu banii din incasari si in loc sa ii depuna la banca, face speculatii la un birou de schimb valutar, deturnand fondurile societatii.

In această faza a evaluarii cererii clientului, poate la fel ca si la croitor, acestuia i se cer lamuriri. El nu este intrebat dacă doreste sacou cu guler rusesc, iar la pantaloni - manseta, buzunare oblice, drepte sau aplicate.
Detectivul il intreaba ce fel de probe doreste sa fie obtinute de catre agentie pe durata contractului: rapoarte de filaj? Fotografii? Imagini video? Documente de schimb valutar? Doreste sa i se creeze cadrul sa o surprindă personal pe casierita in timp ce deturnează fondurile firmei? Doreste altceva de natură probatională? Intentionează doar sa stopeze activitatea infractionala a angajatei sale, ori vrea sa o deferească justitiei? Prefera discretia la momentul flagrantului sau doreste sa fie si presă de fata?

Acestea sunt doar o serie de aspecte ce se discuta cu clientul si in functie de optiunea sa, contractul le cuprinde sau nu, integral sau selectiv.

In final, ca sa fiu putin retoric, intreb: care agentie de detectivi particulari isi poate permite sa rateze publicitatea gratuită pe care i-o face un client mulţumit? De ce i-ar da teapa, cand pentru el este cat se poate de simplu sa intreprinda efectiv cele de mai sus, adica sa spuna clientului ce servicii ii poate oferi si care e pretul lor?

luni, 15 februarie 2010

Comunicarea ca si secure


Astazi doream sa expun cateva consideratii privind modul in care profesia de investigator privat, pur privata (adica fara finantare de la bugetul de stat) si fara nici o implicare a exercitiului puterii de stat, se comporta pe piata de servicii in comparatie cu alte profesii, de asemenea pur private (adica fara finantare de la bugetul de stat), dar care implica in intregime exercitiul puterii de stat – ma refer la avocati, notari, executori judecatoresti, experti si lichidatori judiciari.

Comentariul unui coleg detectiv particular insa, postat pe blog in reactie la materialul meu anterior, m-a deturnat de la intentia initiala si m-a facut sa meditez la maturizarea la care a ajuns domeniul comunicational.

Domnia sa ridica pe buna dreptate o problema sensibila – cea a riscurilor derivate din simpla comunicare pe un blog pe o tema legala si legitima. Spun ca o ridica pe buna dreptate, comentariul sau este indreptatit, intrucat colegul face acest comentariu intr-o tara in care simpla existenta, simplul fapt ca cineva exista genereaza riscuri la adresa sa si pe fond determina atacuri.

Ani de zile, natiunea a asistat naucita la executii sumare si la linsaje mediatice. Tinte izolate ori grupuri profesionale au atras asupra lor, uneori prin simpla existenta, alteori dupa ce si-au expus puncte de vedere, au atras asupra lor tiruri de avertizare sau chiar ucigatoare.
Si atunci, de ce sa ne sperie faptul ca pe blogul acesta va intra cineva care va incalca regula propusa in primul post si va scrie mascari sau alte cele la adresa categoriei profesionale a detectivilor particulari?

Nu mi-e cunoscut ca presa sa fi savarsit marsavia de a ataca o categorie profesionala absolut privata, care nu are nici o implicare in exercitiul statal si fara legaturi cu banul si domeniul public. Dar, daca asta s-a intamplat totusi si eu nu am cunostinta, repetarea unui atac chiar pe acest blog va parea si va si fi un fapt firesc, in nota obisnuita, nu?

Ar trebui ca aceasta perspectiva sa opreasca comunicarea pe blog? Sau sa restrictioneze accesul? De-am face asa, ar fi sumbru, ca si comunicatori credem ca s-ar pierde ceea ce s-a castigat cu mare greutate prin inlaturarea inhibitiilor de comunicare cu care am venit din cealalta lume.

Suntem aici pe piata de idei si admitem ca o opinie contrara celor ce le promovam noi pe acest blog sa fie expusa printr-un atac la adresa ideilor noastre sau chiar la adresa persoanelor noastre. Ne-am asumat aparitia publica, nu avem motive de retinere, intrucat traim intr-o tara libera, la urma urmei!
Daca vom fi linsati, asta va intari ideea ca tara este libera intrucat permite chiar si acest gen de acte.

Iar ideea tarii libere chiar nu va putea fi ucisa!

duminică, 14 februarie 2010

Investigatorul privat. Despre asociere. Despre imagine. Despre ANDR si regionalizare


De ceva vreme, mediile detectivistice din partea de vest a tarii sunt preocupate intens de problematici identitare si asociative, cele doua componente ale dialogului parand sa fi devenit un forum comun de discutii, ce dispune vadit de notabile volumuri de combustie si pe fond, de bune predispozitii pentru ardente dinamici interne.
Nasterea acestui vertij, consemnata intr-o linistita zi de vara in 2009, poate fi de bun augur, in sensul ca va duce pe de o parte la decantarea si fixarea ideilor de valoare, iar pe de alta parte la centrifugarea celorlalte si ejectarea lor din sistem. Non multa, sed multum!
Dezbaterea, initiata de ceva vreme dar aflata totusi la inceput sub aspect axiologic, constituie o sansa pentru evidentierea si aducerea pe locul meritat a profesiei de detectiv particular sau, cum mileniul trei a redenumit-o, de investigator privat.

Nu pentru a da tonul discutiei, nici pentru a da o turnura dezbaterii, dar pentru a expune o opinie – imperfecta desigur, dar perfectibila prin abordari din alte perspective, incercam sa creionam cateva idei de context.

Ca sa nuantam cadrul pe care opereaza Legea 329 din 2003, text lipsit in mod grav de preambulul de motivare, trebuie spus ca detectivul particular activeaza in domeniul apararii.
Cu toate ca legea spune altele in primul articol, investigatorul privat aflat in activitate pregateste si executa, in mod privat si cu respectarea legislatiei de toate felurile – civila, penala, comerciala - acte de security pe care le directioneaza catre beneficiari privati, contra cost.
Pe acest cadru legislativ, activitatea sa de agent economic se supune regulilor de cerere-oferta si in timp ce isi vinde serviciile, are de depasit greutati de tot felul si simte nevoia asocierii pe criterii de profesie.
Dupa anul 2000 nu au lipsit ofertele de asociere profesionala pe piata serviciilor de investigare privata, in final Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania - ANDR – devenind de departe lider in materie prin vocatia sa nationala si deopotriva prin atragerea unui corp valoros de membri, bucurandu-se si de o recunoastere internationala adecvata.

Intr-o sumara analiza, nevoia eficientizarii Asociatiei si a componentelor sale regionale si judetene, a adus acestora din urma o binemeritata autonomie dar si obligatia gestionarii propriei vieti interne. Desi poate fi usor de depasit, reflexul de a primi dispozitii de la centru pare sa estompeze necesitatea recurgerii la acte procedurale specifice mediului ONG si poate pune in pericol viata asociativa, daca nu se operationalizeaza resorturile de management necesare.

Pe de alta parte, desi pana acum, in trei din cele sase judete ale Regiunii Banat au fost identificate mai mult de 200 de persoane atestate prin examinare in calitate de detectivi particulari de catre Inspectoratele Judetene de Politie, procentul celor care au aderat la ANDR este relativ redus, ba chiar foarte mic. Pare ca o piedica nevazuta ii opreste pe detectivi sa se apropie de Asociatie. Teama de necunoscut? Necunoasterea? Stim ca de fiecare data, in istorie, acestea au fost invinse si cu siguranta ca asa se va intampla si in acest caz!
Dar intrebarile se nasc si cer raspunsuri, relatia dintre Asociatie si detectivi fiind una de maxima importanta.
Are ANDR o prea mica putere financiara? Posibil, din cotizatii si sponsorizari abia isi organizeaza cele cateva evenimente anuale.
Are ANDR o prea mica forta de lobbyng pentru a promova interesele profesionale ale membrilor sai, de fapt - pentru a atrage detectivi atestati si a-i reprezenta de o maniera multumitoare? Ar fi posibil sa fie asa, intrucat cei doar cativa oameni din Consiliul Director National, oricat ar dori de mult, nu pot accede la toti factorii de decizie vizati.
Este ANDR un organism cu prea mica expunere publica? Are Asociatia nevoie de o structura specializata de relatii publice, care sa organizeze comunicarea conform criteriilor de PR? Cu siguranta, ca orice organism viu, are nevoie sa comunice in mediul intern, cu detectivii membri, precum si in cel exterior cu detectivii ne-membri, dar si cu mediul ONG, legislativ si de afaceri, cu omologi de peste hotare si cu structuri asociative de profil, cu vocatie transfrontaliera.
Nu poate ANDR sa ofere membrilor sai ceea ce acestia poate isi doresc? Clasicele cazuri? Este greu de crezut ca acesta este rolul unei asocieri profesionale! Asociatia nu poate deveni un distribuitor de cazuri catre membrii sai, s-ar abate de la statutul propriu!

Dar chiar daca ANDR ar atrage la colaborare detectivi inscrisi, acest lucru se intampla cu surle si trambite, ar fi un fenomen care sa ajunga la cunostinta detectivilor nemembri? Contractele de colaborare – sa nu aibe ele clauze de confidentialitate? Iar in cazul acesta, detectivii atestati dar inca neinscrisi in Asociatie, care privesc de la distanta, cum pot fi dezlegati de retinerea fata de aceasta si introdusi in activitate? Iata intrebari care in lipsa de raspunsuri devin retorice.

Ei ar trebui sa initieze, mai intai apropierea de profesia de investigator privat si informarea cu privire la aceasta. Mai apoi, comunicarea cu mediul detectivistic, pe siteuri, blog-uri, forumuri de discutii, conferinte, intalniri, contacte etc. In continuare, urmeaza lucrul cu colegii detectivi care detin agentii si cabinete, ori infiintarea de societati proprii. Fireste ca pe oricare dintre aceste paliere, se poate realiza intersectia cu Asociatia. Actul este voluntar si conditia aderarii o indeplinesc toti detectivii atestati.

In alta ordine de idei, problema frontului de lucru al detectivilor particulari poate fi reglata doar de catre piata si de propriile abilitati manageriale, fireste, cu implicarea cunostintelor de public relations, advertising si marketing. Doar cei ce vor sti sa isi promoveze propriul cabinet si serviciile oferite de acesta, vor sensibiliza si fideliza clientela, intrand astfel in competitia pentru cucerirea si stapanirea pietei.

Este un avantaj nemasurat, fara indoiala, ca inspre profesia de detectiv au afluit, alaturi de amatori dornici sa faca experimente curajoase pe piata fortei de munca, si specialisti in arta informatiei, proveniti din institutii abilitate cu exercitiul autoritatii statului. Dintre toti acestia, reuniti sau nu in cadrul ANDR, se vor bucura de succes cei care vor sti sa isi apropie si sa aplice cunostintele necesare promovarii afacerii si adaptarii ei la cerintele pietei. Simpla publicare de anunturi cu oferte de servicii detectivistice va avea acelasi rezultat cu cel al producatorului ce doreste sa isi vanda porumbul din hambar.
Mai mult, este din ce in ce mai mult acreditata ideea conform careia simpla creare si actualizare a unui site pentru promovarea on-line a afacerii pare sa fi devenit caduca fara o optimizare permanenta a mediului virtual dedicat, in conditiile in care a devenit acerba batalia pentru intaietate in asteptarea click-ului mouse-lui. Desi toata lumea a aflat deja, peste putina vreme, toata lumea interesata va intelege ca prima investitie trebuie facuta in imagine!

miercuri, 10 februarie 2010

Salutul prietenos de la deschiderea blogului!


Bine ati venit pe proprietatea virtuala a Investigatorului Privat! Desi portile sunt larg deschise ziua si noaptea, aici sunteti in siguranta, la adapost de atacuri informatice, informationale si informative!

De toate aceste atacuri, va apara informatiile pe care le veti gasi pe aceasta proprietate!
Ele sunt gratuite, fiind rodul iubirii si experientei proprietarului!
Vizitatorilor, aici va aflati aici pe un taram al nonconflictului! Puteti intra aici cand socotiti ca bataliile din lumea exterioara v-au obosit sau v-au ranit. Dupa ce va recapatati puterile, puteti continua luptele, insa doar iesind de pe proprietatea Investigatorului Privat!

Singura regula de acces si de sedere pe aceasta proprietate este simpla: lasati armele la poarta!
Singurul care poarta arma pe aceasta proprietate este Investigatorul Privat!

Pe proprietate veti gasi informatii reale ce privesc istoria, faptele si activitatea detectivilor particulari. Evolutia mentalitatii, muncii, mijloacelor si metodelor folosite de catre detectivii particulari. Chiar informatii reale ce privesc evolutia denumirii in sine a profesiei, de la cea de detectiv particular la cea de investigator privat.
Veti gasi analize, studii, prognoze si estimari cu privire la ceea ce doar in globul de cristal se vede - trecutul si prezentul profesiei de detectiv particular, dar mai ales viitorul profesiei de investigator privat. Cine au fost, cine sunt si ce i-a manat in afaceri pe detectivii particulari, de unde au pornit, unde au dorit sa ajunga si cat sunt de aproape de tinta investigatorii privati - sunt cateva dintre intrebarile la care veti putea gasi raspuns pe aceasta proprietate!

De ce face Investigatorul Privat acest lucru?
Stiti deja raspunsul: din iubire!